Вихователь — це особа, яка за дорученням народу має повсякденний доступ до найдорожчого народного багатства — розуму, думок, почуттів дітей, підлітків і юнацтва. В. О. Сухомлинський

неділя, 12 листопада 2017 р.

Тиждень знань безпеки життєдіяльності

«Сірники не чіпай, вогонь не закликай»

                   06.11. - 10.11.2017р.

6 листопада в шкільній бібіотеці відбувся відеоперегляд дитячого мультфільму «Кицькін дім». Перегляд був приурочений Тижню правил пожежноі безпеки,діти з задоволенням переглянули мультфільм, а після перегляду було проведено бесіду про методи пожежогасіння. Дякуємо всім хто завітав до бібліотеки.

Світлина від Вероники Карнаух.

Світлина від Вероники Карнаух.

"Будь обережним з вогнем!"07.11.2017р. під такою назвою вихователі Авдієнко Т.С. і Рябич Т.Г. провели для учнів 5-6 класів змагання-вікторину в рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності «Сірники не чіпай, вогонь не закликай». В ході заходу учні закріпили знання з питань пожежної безпеки; сформували навички правильних дій при пожежі; навчилися швидко оцінювати небезпечні ситуації, приймати оптимальне рішення щодо їх подолання.
Змагаючись у конкурсах та вікторинах, команди "Рятівників" та "Пожежників" продемонстрували свої знання з пожежної безпеки та на практиці показали правильний алгоритм дій у разі виникнення пожежі.
Змагаючись у конкурсах та вікторинах, команди "Рятівників" та "Пожежників" продемонстрували свої знання з пожежної безпеки та на практиці показали правильний алгоритм дій у разі виникнення пожежі.Змагаючись у конкурсах та вікторинах, команди "Рятівників" та "Пожежників" продемонстрували свої знання з пожежної безпеки та на практиці показали правильний алгоритм дій у разі виникнення пожежі.

Світлина від Тетяни Рябич.


Світлина від Тетяни Рябич.

Світлина від Тетяни Рябич.

Світлина від Тетяни Рябич.

7 листопада вихователі Поцілуйко Т. М. та Амброс В. В. провели з учнями 1-4 спеціальних класів вікторину "Хай дитина знає кожна - жартувати з вогнем не можна!"Діти у ігровій формі поповнили та закріпили свої знання з таких питань:- що є причиною пожежі?- як запобігти пожежі?- як діяти під час пожежі?Було багато цікавих завдань, конкурсів. За першість змагалися дві команди: "Вогник" та "Пожежник". Перемогла, звичайно ж, дружба!

Світлина від Volodymyr Ambros.

Світлина від Volodymyr Ambros.


Світлина від Volodymyr Ambros.

9 листопада учні молодших класів Знам'янської спеціальної загальноосвітньої школи - інтернату разом з вихователями Качановою В.О., Москаленко О.Л., Чередніченко Т.В. зібралися в бібліотеці, щоб малювати на тему: "Протипожежна галерея". Вихованці через свої малюнки закріплювали знання з протипожежної безпеки. Діти з великим задоволенням, творчо та активно приймали участь у заході. Найкращі роботи учнів: Пержу Ю., Трехманенко А., Горщак О., Гріщенко М. були виставлені на шкільному стенді.

Світлина від Tania Cherednichenko.

Світлина від Tania Cherednichenko.

9 листопада учні 1 та 5 спеціальних класів Знам'янської спеціальної загальноосвітньої школи - інтернату разом з вихователем Чередніченко Т.В. створили колаж на тему: "Хай дитини знає кожна - жартувать з вогнем не можна". Вихованці закріплювали знання з протипожежної безпеки та ділилися своїми історіями з даної теми. Діти з великим задоволенням та охайністю виконували даний вид роботи.

Світлина від Tania Cherednichenko.

Світлина від Tania Cherednichenko.

День практичних тренувань з пожежної безпеки.9 листопада ДРПЧ 18 завітали до Знам'янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Представники служби порятунку провели навчання з пожежогасіння на території нашого закладу. Діти отримали знання і багато позитивних емоцій.

Світлина від Natalia Syromyatnikova.

Світлина від Natalia Syromyatnikova.

Світлина від Natalia Syromyatnikova.

Вихователями Соколовою Н.А., Старіченко О.В., Башняк Є.М. для учнів 7-12 основних та 6-10 спеціальних класів було проведено вікторину-змагання «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати». Виховний захід проводився з метою узагальнення, розширення, закріплення знань учнів про правила безпечної поведінки для попередження пожежі, поведінки під час пожежі; виховання дисциплінованості прагнення зберегти своє здоров’я і майно,  розсудливості, почуття відповідальності за свої вчинки.  Діти із задоволенням, активно приймали участь у конкурсах та іграх: «Врятуй товариша», «Хто швидше збире прислів’я», «Шифрувальник», «Веселий вогнегасник».





Немає коментарів:

Дописати коментар