Вихователь — це особа, яка за дорученням народу має повсякденний доступ до найдорожчого народного багатства — розуму, думок, почуттів дітей, підлітків і юнацтва. В. О. Сухомлинський

субота, 18 листопада 2017 р.

З 13.11. по 17.11.2017р. в Знам'янській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів проходить Тиждень безпеки дорожнього руху у рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху у 2011-2020 роках.
Вихователі Горієнко Л.Д., Соколова Н.А., Старіченко О.В. з учнями 8-12 загальноосвітніх та 8-10 спеціальних класів працювали над створенням буклету «Небезпечні та безпечні місця переходу вулиць нашого міста». Під час заходу використовувались інтернет ресурси; вихованці закріплювали знання правил безпеки на дорозі. Для поглиблення усвідомленого ставлення до дотримання правил безпеки діти склали пам`ятку пішохода, спільними зусиллями створили колаж «Правила дорожнього руху».
Підсумовуючи необхідність таких заходів, учасники створили буклет під девізом «Дорожній рух – це зручність для людини. Та небезпечний він без правил строгих і пам’ятати слід про це людині!»

Світлина від Тетяни Авдієнко.

Світлина від Тетяни Авдієнко.

Світлина від Тетяни Авдієнко.

Вихователі Поцілуйко Т.М. та Лимаренко Л.В. провели для учнів 1-4-х класів конкурс малюнків «Небезпечні та безпечні місця переходу вулиць нашого міста». 
Діти закріпили основні правила дорожнього руху для транспорту та пішоходів, та показали у своїх малюнках , що дотримуватися правил безпеки на дорозі - це обов'язок кожного пішохода.
Світлина від Тетяни Рябич.


Світлина від Тетяни Рябич.

Світлина від Тетяни Рябич.

 Вихователі Рябич Т.Г., Авдієнко Т.С., Башняк Є.М. розробляли пам'ятки-буклети "Небезпечні та безпечні місця переходу вулиць нашого міста" в рамках акції "Дитина наслідує приклад батьків". Колективну творчу справу було приурочено тижню безпеки дорожнього руху, що проходить у закладі з 13.11.по 17.11.2017р. Метою заходу було закріплення знань правил безпеки під час руху транспорту та пішоходів, визначення місць безпечного переходу проїжджої частини доріг нашого міста. У своїх буклетах діти визначили основні правила переходу вулиць, ознайомили з дорожніми знаками, їх групами та місцем встановлення, а також надали поради юним пішоходам щодо безпечної поведінки на проїжджій частині дороги.

Світлина від Тетяни Рябич.

Світлина від Тетяни Рябич.

Світлина від Тетяни Рябич.


Вихователем Патлай О.О. та бібліотекарем Карнаух В.Г. в Знам'янській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів, з групою 6-7 спеціальних класів було проведено вікторину "Юний інспектор дорожнього руху". Метою заходу було: практичне закріплення знань вихованців безпечного поводження на дорозі; повторення правил дорожнього руху; ознайомлення дітей з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги нашого міста, дорожніми знаками. В ході вікторини вихованці групи закріпили та актуалізували знання про дорожній рух, правила безпечної поведінки на вулиці. Діти з особливими потребами з допомогою вихователя отримали необхідні знання для вироблення навичок уважності, впевненості у необхідності дотримання правил безпеки під час руху транспорту та пішоходів.

Світлина від Вероники Карнаух.

Світлина від Вероники Карнаух.

"Засвітись! Стань помітним у темряві ", під такою назвою 16.11.2017р.  Рябич Т. Г. провела з учнями 5-10 класів практичне заняття з безпеки дорожнього руху, присвячене важливості носіння світлоповертаючих елементів та профілактиці екстремального захоплення - зачепінгу. В ході заняття учні ознайомилися з видами світлоповертаючих та світловідбиваючих елементів, їх призначенням. На практиці дітям було показано, що дані елементи є особливо необхідними саме дітям з особливими освітніми потребами для безпечного переходу проїжджої частини дороги в вечірній час та при складних погодніх умовах. А також учні прослухали інформацію про розповсюдження зачепінгу в Україні, переглянули відео про страшні наслідки цього небезпечного заняття.

Світлина від Тетяни Рябич.  Світлина від Тетяни Рябич.
Світлина від Тетяни Рябич.  Світлина від Тетяни Рябич.


Немає коментарів:

Дописати коментар